Fred (52)
Productiemedewerker
30 jaar in dienst

Fred kreeg op school techniekles en wist het toen direct; dit moest zijn vakgebied worden. Tijdens zijn opleidingen aan de LTS en MTS is hij altijd bezig geweest met techniek en materiaalkunde, wat zijn passie alleen maar versterkte. Al in zijn tienerjaren ging Fred aan de slag bij Aldowa en hoewel hij in de tussentijd ook 7 jaar ergens anders werkzaam is geweest, is Fred inmiddels al 30 jaar bij ons in dienst.

Afgelopen zomer keken we gek op, toen we Fred aantroffen in zijn werkruimte in de productiehal. Nu is dit op zich niet zo vreemd, behalve dat hij midden in zijn vakantie zat! Op de vraag wat hij aan het doen was, zei hij simpelweg “even aan het hobbyen”. Werken met metaal is namelijk niet alleen Fred’s werk, maar ook zijn passie. Hij vertelt hier dan ook graag over. Er is ook veel te vertellen en laten zien, want hij doet zowel walswerk, las- en constructiewerk en reparaties als zetwerk. Hij kan het allemaal en pakt maar net op wat nodig is.
Een favoriet project kan Fred niet benoemen. Het gaat hem vooral om het (denk)proces wat er aan een oplevering voorafgaat. Zodra er een nieuw landmark van de tekentafel komt, gaat Fred aan de slag om uit te zoeken hoe dit zo goed en functioneel mogelijk geproduceerd kan worden. Door zijn kennis van materialen en machines, is hij in staat om de grens op te zoeken en de meest unieke vormen en lijnen te realiseren. In zijn jarenlange carrière bij Aldowa, heeft hij veel ontwikkelingen meegemaakt. Waar 30 jaar geleden nog geen computer aan te pas kwam, staat onze productiehal nu vol met de meest geavanceerde machines. Dat is ook waarom Fred elke dag met plezier naar werk gaat. Elke dag brengt iets nieuws en geen uitdaging is hetzelfde!