In Utrecht wordt gewerkt aan de renovatie van drie gedateerde kantoorgebouwen in de Herman Gorterstraat. De drie vrijstaande gebouwen worden getransformeerd tot één groot energiezuinig rijkskantoor, waar uiteindelijk ruim 2.000 personen hun werkzaamheden zullen gaan uitvoeren. Eén van de drie gebouwen, gebouw HG5, wordt zelfs geheel energieneutraal. Het wordt daarmee het eerste bestaande rijkskantoor van Nederland dat energieneutraal wordt gemaakt.

Energieneutraal
De energieneutraliteit wordt gerealiseerd met behulp van zowel energiebesparende, als energieopwekkende maatregelen. Zo wordt een deel van de dubbele beglazing vervangen door triple glas, komt er slimme binnenzonwering en worden er maatregelen doorgevoerd om het gebouw meer luchtdicht te maken. Daarnaast wordt er extra energie opgewekt, door het gebouw te voorzien van hoogwaardige zonnepanelen, die ook op een deel van de gebouwen op het binnenterein worden geplaatst.

Voorproefje
In opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo mogen wij de bekleding van een groot aantal bouwdelen verzorgen. Hiervoor gaan we verschillende nieuw te bouwen én te renoveren delen voorzien van aluminium composiet. Op dit moment zitten we midden in het engineeringsproces van onder andere kaders, plafonds, wanddelen van luchtbruggen, de hoofdentree en de personeelsentree. De renders hieronder geven je een beeld van hoe het er uiteindelijk uit zal komen te zien!