Daniella (27)
Façade Engineer
2 jaar in dienst 

Eén van onze vrouwelijke engineers is Daniella. Als klein meisje had ze vele dromen; zo wilde ze vrachtwagenchauffeuse, vuilnisvrouw, of brandweervrouw worden. Uiteindelijk besloot ze bouwkunde te gaan studeren. Hier leerde ze onder andere veel over architectuur. Interessant, maar het was niet hetgeen waar ze écht enthousiast van werd. Aansluitend op haar bachelor is ze daarom een master gaan volgen omtrent een thema waar haar passie wél echt lag, namelijk bouwtechnologie. Van deze combinatie aan opleidingen ervaart ze nu veel profijt. Door haar achtergrond in architectuur voelt ze namelijk moeiteloos de wensen van een architect aan, maar tegelijkertijd begrijpt ze ook hoé die wensen vertaald kunnen worden naar een werkbaar ontwerp.

Tijdens haar studie aan de TU Delft was Daniella actief bij de praktijkvereniging van haar studie, waarvoor ze regelmatig bedrijven benaderde. Hierdoor had ze regelmatig contact met onze collega Misja en zodoende besloot ze na haar studie bij Aldowa te solliciteren. Wat ons opvalt is hoe Daniella beschrijft hoe zij haar functie als Facade Engineer ervaart. Wat haar betreft is werk minder leuk wanneer dit óf te stressvol is, óf juist wanneer de werkzaamheden niet uitdagend genoeg zijn. In het werk dat ze voor Aldowa mag doen heeft ze het gevoel precies de juiste balans te hebben gevonden tussen deze twee uitersten.

De diversiteit van het werk en de nieuwe uitdagingen die zich dagelijks voordoen, maken dat ze zich nooit hoeft te vervelen. Ze voelt zich gewaardeerd en gehoord en is blij dat ze de vrijheid voelt om zelfstandig beslissingen te nemen én om daarbij weleens foutjes te maken. Tel daar de leuke collega’s en fijne sfeer bij op, dan is het overbodig om te zeggen dat ze helemaal op haar plek zit! 

In mijn werk als Façade Engineer bij Aldowa komt alles samen: mijn liefde voor architectuur én engineering. Het is mijn passie om de droom van de architect door te vertalen naar een werkbaar ontwerp.